Дослідницька компанія Entensys опублікувала дані свого опитування, яке свідчить про те, що майже половина всіх опитаних працівників використовують тим чи іншим чином інтернет для неробочих цілей.

Близько 20% співробітників користуються соціальними мережами та власними блогами у робочий час. Ще 29% відвідують сайти, жодним чином не пов”язані з роботою. В десятку симпатій користувачів увійшли такі категорії сайтів:

соціальні мережі, персональні сайти та блоги – 20,4%
сайти про комп”ютери та інтернет – 14,1%
різне – 8,7%
економіка і бізнес – 7,6%
пошуковики – 7,3%
новини та ЗМІ – 6,7%
пошта – 4,8%
припарковані домени і мертві сайти – 3,8%
розваги та ігри – 3,6%
сайти з шкідливим ПЗ – 3,3%
Випадки, коли роботодавці закривають доступ до певних сайтів або їх категорій, аби уникнути використання працівниками інтернету у неробочих цілях. Наприклад, навіть в Україні вже не рідкість, коли на робочому місці немає доступу до популярних соціальних мереж Одноклассники або Вконтакте. У більш складних випадках інтернет-трафік фільтрується жорстикими фільтрами, які дають доступ лише до сайтів певної категорії, що можуть бути дійсно необхідними працівникам.

Втім, найкращий спосіб для менеджменту компанії вберегтися від таких ситуацій – взагалі не проводити інтернет на ті робочі місця, яким він не потрібен. А у вас на роботі блокується інтернет-трафік?

0 comments: